![]() |
|
اسلحه شكارى كاليبر 243 - نسخه قابل چاپ +- Forums (http://www.mohitban.com/fa/forums) +-- انجمن: مطالب سلاح ، شكار و تجهيزات (/forumdisplay.php?fid=12) +--- انجمن: سلاح گلوله زني (/forumdisplay.php?fid=19) +--- موضوع: اسلحه شكارى كاليبر 243 (/showthread.php?tid=57) |
اسلحه شكارى كاليبر 243 - Guest - 08-10-2010 11:27 PM به طور كلى معمولا يه اشخاص علاقه مند به شكار و تير اندازى به كاليبر هاى قوى و قوى تر و چنين و چنان مگنوم علاقه پيدا ميكنند. اين افراد پس از چند سال تيرندازى با كاليبر هاى آنچنانى سر انجام عقلشون بر احساساتشون غلبه ميكنه و برميگردن سراغ كاليبرهاى كوچكتر و معقول تر! من هم از اين قاعده كلى استثنا نيستم. اولين اسلحه گلوله زنيم كاليبر 7MM رمينگتن مگنوم بود، دوميش 300 وتربى مگنوم، سوميش دوباره 7MM مگنوم و چهارمى هم به همچنين. اما بالاخره چند ماه پيش يه اسلحه زاور 202 كه مخصوص مسابقات تيرندازى يا شكار حيوانات كوچك (VARMINT HUNTING) خريدم در كاليبر 243 وينچستر. اين كاليبر همون 308 وينچستر (كاليبر ژ -3) هست كه دهنه پوكش كمى تنگتر شده تا گلوله 6 ميليمترى كه ميشه 243 هزارم اينچ در اون جا بگيره. فعلا اين يكى دو تا عكس از اين اسلحه. راجع به كاليبر 243 و مشخصات اسلحه شكارى زاور 202 بعد بيشتر توضيح ميدم. ![]()
- Guest - 08-11-2010 03:18 AM امید ممنون،هر چند که همه چی رو راجع به این سلاح برای من شرح داده بودی ولی فقط برای تشکر از وقتی که گذاشتی و این پست رو نوشتی اومدم ،تا بگم دست مریزاد. - Guest - 08-11-2010 11:18 PM ممنون بابك جان. فعلا كه تقريبا همه پستهاى ديگه فروم بحث سمهيه فلان نوع فشنگ و افزايش قيمت بهمان نوع تفنگ روسى يا تركى هست. من نه چيزى از اين بحث ها سر در مييارم نه اصلا به من مربوط هست. بنابرين بهتره برگرديم سر بحث عرفانى-فلسفى كاليبر 243 بلكه يه خورده آرامش پيدا كنيم: كاليببر 243 برخلاف ظاهر ساده و معموليش يك كاليبر بسيار پر سرعت و با حجم پوكه بيش از حد لازم براى كاليبر 6MM هست (OVER BORE). اگر وزن گلوله درست انتخاب بشه با اين كاليبر ميشه هم شكار كوچك مثل روباه و شغال و ... شكار كرد (گلوله هاى 55 گرين تا حدود 75 گرين) و هم شكار بزرگ مثل آهو و گوزن و بز كوهى و از اين چيز ها (گلوله هاى 90-100 گرين با ژاكت مس كلفت تر). از طرف ديگه يه كاليبر بسيار دقيق هست و در مسابقت تير اندازى BENCH REST تا مسافت 1000 يارد (900 متر) به كار ميره. ![]() ![]() اين ها يه سرى از گلوله هاى در دسترس براى كاليبرهاى 6MM مثل 243 وينچستر يا 6MM PPC هستند: ![]() گلوله سمت چپى گلوله 58 گرين هورنادى هست و همينطور وزن گلوله ها زيياد ميشه تا برسه به آخرى سمت راست كه گلوله 115 گرين DTAC مخصوص مسابقات هست. چند گلوله آخر سمت راست گلوله هاى جديد و با طول بيش از حد معمول براى كاليبر 243 هستند و اينها در اسلحه من كار نخواهند كرد چون نرخ چرخش خان اسلحه من يك دور در 10 اينچ هست كه براى پايدار كردن اين گلوله هاى بيش از حد بلند كافى نيست. فعلا در ميدان تير اندازى من فقط اين اسلحه رو با يك مدل فشنگ ساخت شركت فدرال با گلوله نازلر 70 گرين (گلوله سوم از سمت چپ) تست كردم كه دقتش هم بسيار خوب بود. تو ى اين عكس يك گروه 1 اينچى رو كه در 200 يارد (180 متر) شليك كردم ميبينيد:
- Guest - 08-11-2010 11:31 PM باسلام ... واقعا ممنو از مطالب آموزندتون امید خان . - FDR - 08-12-2010 12:16 AM من هم ازتون تشکر میکنم و امیدوارم به ارسال مطلب در این باره ادامه بدید. موفق باشید. - Guest - 08-12-2010 12:55 AM امید اینا یادم رفته بود،واو!!!!عالیه.پس با این حساب برای گلوله هایی که در سمت راست هستند لوله های خاصی طراحی کردند،درسته؟زاور هم همچین اسلحه ای داره یا پیگیری نکردی؟ اینکه میگی دقت تا حدیه که میشه در مسابقات در فاصله 1000 یاردی هدف گیری کرد،دو تا سوال پیش میاد قدرت تخریب یا باصطلاح کشندگی سلاح در اون مسافت و همچنین افتش چقدره؟در ضمن از چه سیستم اپتیکی برای این مسافت استفاده میشه؟ میدونی راجع به رایفل کاملا" پیاده ام و چیزی نمی دونم!!اگه غیر فنی پرسیدم به بزرگی خودت ببخش! - sniper - 08-12-2010 01:01 AM در سال 2003 روی کارتریج های .223 . .243 وینچستر طرحی معرفی شد به نام : WSSM که مخفف :Winchester Supper Short Magnum هست .درکالیبر 243 وینجستر مدل WSSM تقریبا نیم اینج پوکه کوتاهتره و طولش به 1.67 اینچ رسیده .گفتند این مدل طراحی تغییرات خاص بالستیکی ایجاد نکرده و البته نوع سوخت باروت و فضای بزرگتر و کوتاهتر اون در سرعت تاثیر گذاشته و منتقدین و حامیان خودش روداره .باز عده ای معتقدند به خاطر فضای متفاوت سوخت باروت بالستیک اولیه گلوله بهتر شده .. ![]() آقا امید آیا امکان خرید تمام این انشعابات کالیبرها برای شما هست اونجا ؟؟ اگر اینطوره چرا به 22swift تمایل نشون ندادید برای سویچ کردن به کالیبرهای پایین ؟ - Guest - 08-12-2010 07:05 PM ظاهرا همه به مطالب عرفانى-فلسفى علاقه دارن و كلى سوال كردن! :roll: :wink: خدمت اقا بابك گل عرض كنم كه نرخ استاندارد چرخش خان براى كاليبر 243 همون 1 دور در 10 اينچ طول لوله هست و شليك اين گلوله هاى بلند به لوله مخصوص خودش احتياج داره كه ميشه سفارشى ساخت. آما اون لوله سفارشى گلوله سبك 50-70 گرينى رو بيش از حد لازم چرخش خواهد داد كه يا گلوله OVER STABILIZE ميشه يعنى نوكش هميشه دقيقا در راستاى لوله (چند درجه به سمت بالا) ميمونه و در آخر مسير كه گلوله رو به سمت پايين ميره با نوك به هدف نخواهد خورد يا اينكه اصلا به علت نيروى گريز از مركز زيياد گلوله در وسط راه از هم ميپاشه و تكه تكه ميشه. بنابرين هر نرخ چرخشى يه رنج از گلوله ها رو پايدار خواهد كرد. نكته ديگه اينكه اون گلوله هاى بلند مخصوص مسابقه هستند و بدرد شكار نميخورند بنابرين همين لوله استاندارد خوب هست. ![]() راجع به سوال دوستمون هم بعله اينجا همه اين كاليبر ها هست ولى من خودم از اين قيافه اين فشنگ هاى چاق و چله خوشم نميياد بنابرين كارى به كار كاليبر هايى مثل 243 WSSM يا 300 WSM ندارم. كاليبر 220 سويفت هم كه خيلى وقته هست. ويژگى خاصش (غير از سرعت زياد) چى هست؟ كلا من قبلا زياد علاقمند به سيستم اسلحه زاور 202 نبودم چون فكر ميكردم كه يه سيستم گلنگدن معمولى هست و بيشتر علاقمند به سيستمهاى متفاوت مثل بلازر يا هايم يا ماوزر (مدل M03 نه مدل M98) بودم. زاور نود يك گلنگدن بسيار پيچيده و جالب داره اما گلنگدن زاور دويست و دو يك مكانيسم متداول و معمولى PUSH FEED هست. اما وقتى ان اسلحه دست دوم رو با قيمت خيلى خوب برا فروش ديدم يه خورده دقيق تر راجع بهش تحقيق كردم و تصميم گرفتم براى آشنا شدن با كاليبر هاى كوچك-متوسط اونو بخرم. الان پس از تير اندازى با اين اسلحه و آشنايى بيشتر با مكانيسم ضامن و همچنين كيفيت سيستم ماشه و لوله و قنداق قابل تعويض اسلحه به اين نتيجه رسيدم كه زاور 202 اسلحه بسيار خوبى هست و سفارش دادم كه شركت زاور يك اسلحه با قنداق طرح شكارى باوارييايى دقيقا به اندازه من و دقيقا با همين سايز و پروفايل لوله (26 اينچ و با قطر 21 ميليمتر همراه با شيار هاى طولى) در كاليبر 300 وتربى مگنوم برام بسازه. - FDR - 08-12-2010 07:51 PM امید جان , از مطلب جالبت ممنون. نقل قول : نرخ استاندارد چرخش خان براى كاليبر 243 همون 1 دور در 10 اينچ طول لوله هستبا خوندن این جمله , سوالی برای من پیش اومده و اون اینه که این twist rate کلا تابع چه عواملیه؟ سرعت گلوله ؟ وزنش ؟ قطر کالیبر ؟ شکل گلوله ؟ چه چیزهائی توش موثره؟ میشه لطفا اگه فرصت داری , کمی با جزئیات بهش بپردازی؟ مرسی. - Guest - 08-13-2010 06:54 PM FDR نوشته شده توسط:امید جان , از مطلب جالبت ممنون. من زياد با تئورى اين مسئله آشنا نيستم. ميدونم كه هر چه گلوله بلند تر باشه (با فرض ثابت بودن كاليبر) نرخ چرخش بيشترى لازم داره ولى جزئياتش رو نميدونم. اين قبيل مسائل خوراك دوست آلمانى من اقاى مولر هست: ![]() بر گرديم سر اسلحه زاور: اسلحه زاور 202 يك اسلحه مدولار هست يعنى قطعات مختلف اسلحه قابل تعويض و در مدل هاى مختلف ارائه ميشه. قنداق و بچه قنداق هركدوم با فقط يه پيچ از نوع HEX (فارسيش ميشه آچار آلن؟) به بدنه اسلحه وصل هستند و خيلى راحت جدا ميشن. لوله هم با سه تا پيچ به رسيور كلمپ شده كه اونهم به راحتى باز ميشه (مثل اسلحه هاى معمولى لوله در داخل رسيور پيچ نشده.) اين اسلحه من هم يه لوله MATCH GRADE خيلى اساسى داره كه شايد به تنهايى سه كيلو وزنش هست! چون كاليبر 243 بسيار به كاليبر 308 نزديك هست، ميشه تنها با تعويض لوله كاليبر اسلحه رو به 308 تغيير داد.
- FDR - 08-15-2010 08:59 PM نقل قول :اين اسلحه من هم يه لوله MATCH GRADE خيلى اساسى داره omid جان میشه لطفا توضیح بدی فرق یک لوله MATCH GRADE با یک لوله عادی از لحاظ ساخت در چیه؟ البته همونطور که از اسمش هم پیداست , این لوله خیلی دقیقه , جوری که میشه ازش توقع گروپ بسیار کوچکی رو در فواصل زیاد داشت, اونچه که من میخوام بدونم اینه که از نظر ساخت چه چیزهائی رو توش رعایت میکنن تا به این هدف دست پیدا کنن. در ضمن با توجه به اینکه لوله تفنگت قابلیت باز و بسته شدن داره , آیا بعد از باز کردن و بستن دوباره لوله (مثلا برای حمل و نقل) مجبوری دوباره دوربین رو صفر کنی؟ یا اینکه تنظیم دوربین عوض نمیشه؟ ممنون و موفق باشی. - Guest - 08-16-2010 05:22 PM FDR نوشته شده توسط:نقل قول :اين اسلحه من هم يه لوله MATCH GRADE خيلى اساسى داره سلام بر آقاى FDR، هميطور هست كه گفتيد. لوله MATCH GRADE معمولا يه خورده ضخيم تر و طولانى تر (نتيجتا سنگين تر) و بعضى وقتها با خزانه يه ذره تنگ تر از لوله SPORTER كه معمولا روى تفنگ هاى شكارى نسب ميشه هست. اين قبيل لوله بهتر ميتونه حرارت و فشار ناشى از 20- 40 شليك در مثلا يه ساعت رو تحمل كنه و كمتر از يه لوله سبك معمولى داغ ميكنه يا آسيب ببينه. همانطور كه گفتيد سنگين بودن لوله و سفت بودن آلياژ اون (STIFFNESS) هم باعث ميشه دقت اسلحه بالا بره. PS. اين ID شما حروف اول اسم آقاى فرانكلين دى روزولت هست. شما قبلا ريس جمهور آمريكا نبودين؟ :? :?:
- FDR - 08-16-2010 07:01 PM امید جان از توضیحاتت ممنونم. راستش من بیشتر حس میکردم این دو نوع لوله باید در نوع خانهاشون و تلرانس ساختشون با هم متفاوت باشن, نظرتون چیه؟ در ضمن راجع به سوال دومم ,نظری ابراز نکردی , اینکه آیا تنظیم دوربین بهم میخوره یا نه؟ نقل قول :اين ID شما حروف اول اسم آقاى فرانكلين دى روزولت هست. شما قبلا ريس جمهور آمريكا نبودين؟احتمال داره تو زندگی قبلیم بوده باشم , اما راستش خودم که اصلا یادم نمیاد :? :? اما تو این زندگیم , اسمم فرهاد دانشور راد هست که مخففش همون FDR میشه. در ضمن مثل اینکه بغیر از من و فرانکلین روزولت , یه چیزی تو هواپیما هم هست که از این حروف مخفف استفاده میکنه. :wink: - Guest - 08-16-2010 09:23 PM سلام بر آقا فرهاد گل پرسشگر دقيق و آپلود كننده! :wink: راجع به تولورانس، اونهم همونطور كه گفتيد هست اما كلا تعريف مشخصى از اينكه يه لوله MATCH بايد چه طورى باشه و لوله SPORTER بايد چطورى باشه نيست. اگه يه شركت كارش خوب باشه لوله هاى SPORTER ش هم دارى تلورانس و كيفيت بسيار خوب هست. راجع به تغيير نقطه برخورد گلوله هم من همين ديروز دوباره با اين اسلحه تير اندازى كردم و نقطه اصابت گلوله ها تغيير كرده بود. حالا دليل اصليش چى بوده مثلا اينكه من قنداق اسلحه و لوله رو باز و بسته كرده بودم و يا اينكه رست خوبى نداشتم (كيسه شنى هاى خودم و پايه اش رو خونه جا گزاشته بودم) يا اينكه دوربين رو باز و بسته كرده بودم يا .. نميدونم. بايد يكى يكى اين عوامل رو بر رسى كنيم و تست كنيم بببنيم دليلش چى بوده. :? اون اسلحه بغلى هم كه تو عكس هست خودش كلى داستان داره كه بعدا رجع بهش توضيح ميدم.. ![]()
- FDR - 08-16-2010 10:46 PM امید جان مرسی از توضیحات خوبت. در مورد تغییر محل اثابت گلوله ها در تفنگت , راستش من در مورد تفنگهای گلوله زنی تجربه ای ندارم ولی تمام عواملی که گفتی در شلیک با تفنگهای بادی (بخصوص نوع فنری) موثره , بخصوص رست , چون همونطور که خودت حتما بهتر میدونی زمانی که طول میکشه تا ساچمه از لوله خارج بشه در تفنگ بادی زیاده و در طول این مدت تفنگ در حال لرزشه و بعبارتی در حال تعامل با محیط. و به این ترتیب نوع رست مورد استفاده و حتی محل تماس اون با تفنگ در محل اثابت ساچمه موثره. البته تا اونجائی که من میدونم این قضیه در تفنگهای Fire Arm صدق نمیکنه جون گلوله بسرعت از لوله خارج میشه و نوسانات تفنگ عملا بعد از اون اتفاق میفته اما مطمئنا اطلاعات شما در این مورد از من بیشتره و بهتر و دقیقتر میتونی راجع بهش اظهار نظر کنی , بنابر این اگه به نتیجه ای رسیدی , خوشحال میشم به اطلاع ما هم برسونی. مرسی و موفق باشی. |